4ebed7efffc0e4484ba2a62c9aa5f0c1.jpg
49cc71f707a57070b6e1ec9be66577e7.jpg
Здоров'я
Здоров'я

Здоров'я (140)

Малина містить фруктозу, глюкозу, органічні кислоти, вітаміни групи А, В1, В2, С, РР, Е, ефірні олії, пектини, клітковину, дубильні і фарбувальні речовини, каротин, солі міді, заліза, калію, фолієву кислоту, катехіни, антоціани, флавоноїди, інформує Tochka.net.

За вмістом заліза малина поступається тільки вишні і агрусу. Також у ній достатньо вітаміну С - вживання 1 склянки малини щодня забезпечує добову потребу людини.

Завдяки саліциловій кислоті, що міститься в ягодах, малина дуже довго здатна зберігати свої лікувальні властивості, тому сушена чи перетерта з цукром малина практично так само корисна, як і свіжа.

Бета-ситостерин і антоціани мають протисклеротичні властивості.

Кумарини нормалізують згортання крові.

Малина містить багато грубих харчових волокон, що є сприятливим для травлення. Однак людям, які страждають на виразкову хворобу шлунка і 12-палої кишки, краще вживати малиновий сік, а не цілі ягоди.

Малина - корисні властивості та застосування в народній медицині і косметиці

Традиційно малина з успіхом застосовується для лікування простудних захворювань, грипу, ГРВІ, при загостренні болю в суглобах, радикуліті, гарячках і невралгічних явищах.

Малина - дуже сильний потогінний засіб, завдяки саліциловій кислоти, що міститься в ній. При цьому на відміну від медикаментозних засобів, малина не надає побічних дій на організм.

Фолієва кислота у складі малини має хороший вплив на підготовку жіночого організму до вагітності і в період виношування немовляти. Також малина має кровоспинну та антитоксичну дію, що благотворно впливає особливо на жіночий організм.

Малину застосовують при гематологічних захворюваннях і проблемах зі шлунково-кишковим трактом, при атеросклерозі, гіпертонії, для поліпшення апетиту.

Ягоди і листя малини мають сечогінну дію, покращуючи роботу нирок.

Завдяки великому вмісту міді, яка входить до складу багатьох антидепресантів, малина корисна людям, що переживають нервові напруження і стреси.

Також ягоди, квіти і листя малини активно використовують в косметичних цілях. Вони допомагають зберегти молодість шкіри, її пружність і рівний колір обличчя, позбавитися зморшок і млявості шкіри. Малина добре відбілює шкіру, приховує плями і веснянки, видаляє жирність, прищі, висип і вугри.

 

На тернопільських ринках сезон чорниці - у розпалі.

Коли ягідки на кущі чорниці змінюють зеленуватий весняний відтінок на червонувато-синій, а згодом і на характерний глибокий колір індиго, ми розуміємо, що в Україні літо у розпалі.

Чорниця родом із Північної Америки, а знайшли її європейські поселенці. Кущі чорниці ростуть на рівні з іншими ягодами, такими як: малина, смородина, полуниця, суниця чи порічки. Але, на відміну від перерахованих, кущі чорниці, а відповідно і самі ягідки вважаються дикою рослиною, бо полюбляють лісові хащі і затишок, повідомляє jisty.com.ua 

Чорниця знакова для кожної людини, адже це - літня вітамінна бомба, насититись якою потрібно кожному. Чорниця настільки багата антиоксидантами, що здатна боротися з багатьма хворобами, а у дієтологів особливе ставлення до цієї лісової ягідки. Дослідження показують, що чорниця може допомогти запобігти навіть деяким видам раку, знижує рівень холестерину, зменшує ризик інсульту і хвороби Альцгеймера. Одна порція містить майже третину добової норми вітаміну C.

7 цікавих фактів про чорницю

Окрім цього, чорниця дуже смачна і найкорисніша у свіжому вигляді. Дійсно, ягоди чорниці - один із найбільших дарів, які є на нашій землі. Тим паче, що в Україні не обов’язково витрачати гроші, аби придбати дорогоцінних сапфірових ягід. У лісі вони ростуть безкоштовно, і повітрям свіжим подихаєте, і назбираєте безцінних «вітамінних камінців».

Є кілька фактів про чорницю, про які ви точно не здогадувались:

1. Чорниця зміцнює пам’ять. Дослідження, проведені у 2012 році, показали, що принаймні одна порція чорниці на тиждень (100-150 грамів), сповільнює зниження когнітивних функцій у кілька разів. Один з дослідів, який проводили на мишах, виявив, що чорниці захищають мозок від токсичних білків, які з роками там накопичуються.

2. Кущ чорниці - родич рододендрона і азалії.

3. США - найбільший у світі виробник чорниці, там збирають загалом 2560 тонн культурних і диких ягід чорниці на рік.

4. А чи знаєте ви, що ранні американські колоністи винайшли сіру фарбу шляхом кип’ятіння чорниці в молоці.

5. Чорниця - чудові ліки від старості. Як ми знаємо, антиоксиданти - речовини антистаріння. Чорниця багата антиоксидантами, які уповільнюють старіння шкіри. Саме тому чорницю використовують компанії, які виготовляють косметичну продукцію.

6. Чорниця містить такі мінерали як калій, марганець, мідь, залізо і цинк, які допомагають контролювати кров’яний тиск. Мідь та залізо необхідні для формування червоних кров’яних клітин.

7. Чорниця - офіційна ягода Нової Шотландії, а у Північній Америці росте, збирається і заготовляється майже 90% усієї чорниці у світі.

На Тернопільщині розпочався сезон бобу. Масово в області культуру не вирощують, але в приватних господарствах про неї не забувають.

Боби містять велику кількість білка та клітковини, кальцій, фосфор, залізо, магній, каротин, а також вітаміни.

Боби містять близько 25% рослинного білка, поживна цінність якого є значно більшою, ніж білка, який походить зі збіжжя. Їх також цінують з огляду на великий вміст клітковини, жирів, вітамінів і мінералів.

Нуль холестерину

Біб не містить холестерину, тому його радять вживати при хворобах системи кровообігу. Регулює також діяльність травної системи - завдяки клітковині він значно прискорює процес метаболізму, тому його охоче застосовують у дієтах, повідомляє  bonduelle.ua 

Троянці також їли біб

Біб відомий більше 5000 років. Його сліди знайдено в Китаї, стародавньому Єгипті, а навіть на руїнах Трої. Овоч, який легко вирощується, поживний, додає сил і енергію, а також швидко гамує голод, в основному споживається нижчими соціальними верствами. У давнину біб вважали символом смерті і тому священики його не вживали. Біб був одним з важливих компонентів харчування наших пращурів, хоча прийшов до нас із берегів Середземного моря. Сьогодні біб вирощують по всьому світу. Навіть Біблія про нього згадує. Така популярність рослини пов’язана з її високою харчовою цінністю та наявністю багатьох біологічно-активних речовин. Тому їсти біб корисно, це покращує настрій та протидіє депресивним станам.

Смачно та здорово

Найсмачнішим є молодий біб, зварений у злегка підсоленій воді, з крихтою масла. Його також можна додавати до салатів, супів і всіх страв, які добре поєднуються з іншими стручковими рослинами, такими як квасоля чи горох. З бобу можна приготувати спектр страв - від закусок і салатів  до котлет, коржів та навіть солодких тортів. У кожній країні біб готують відповідно до національних кухарських традицій: в Італії - з макаронами, помідорами й моцарелою, у Мексиці - з халапеньйо й кукурудзяними коржами, в Угорщині - зі свининою та паприкою, у Болгарії - з бринзою й часником, в Індії - з карі чи масалою, у Канаді - з олениною, а в Аргентині з яловичиною.

Кухня давніх слов’ян була більш простою, але теж не бракувало: до бобу додавали овочі, ароматні трави (дикий часник, ведмежа цибуля), гриби, горіхи, соління, масло, шкварки тощо. Проте приготування будь-яких страв з бобу починається з відварювання, хоча в південно-східній Азії та на Близькому Сході біб також смажать. Але ми - в Україні.

Біб відварний - це просто. На 1,5 літра холодної води додати 1 чайна ложка солі та 1,5 - цукру, всипати 1 кілограм бобу, готувати 3 хвилини від моменту закипання. Хто любить більш «фактурний» - 1-2 хвилини, хто більш розварений - 5-7 хвилин. Можна теж всипати в окріп і варити 10-12 хвилин. Далі все залишить від фантазії: його їдять цілим у салатах, його можна змолоти, додати у вареники, зробити супи-пюре, соуси, котлети.  

Можна після варіння підсмажити з маслом, часником, або зі шкварками й цибулькою. Варіантів - сотні.

Жовтогарячими барвами тернопільські ринки заполонили абрикоси. Їх п'янкий аромат приваблює покупців. І не дарма.

Абрикоси - частування сезонне, але улюблене майже усіма. Якщо вам пощастило, і ви придбали стиглий, вчасно зірваний абрикос, ви зможете оцінити по достоїнству не тільки його ніжний, солодкий смак, але і чудовий аромат. Абрикос таїть в собі користь і шкоду, як і будь-який інший продукт, і важливо знати, кому його можна їсти, а кому - не варто. 

Мінерали і вітаміни в абрикосах 

Абрикоси просто рясніють корисними речовинами, список яких аж ніяк не обмежується вітамінами. Так, наприклад, ці ласощі неймовірно багаті на бета-каротин - речовину, яка допомагає підтримувати здоров’я очей, а також є прекрасним антиоксидантом. Вживаючи в їжу абрикоси весь сезон, ви не тільки підправити зір, але й істотно поліпшите стан печінки і щитовидки. 

Вітамінна основа цього фрукта - вітаміни А і С. Перший захищає шкіру від старіння, крім інших його заслуг, а другий, як відомо, доблесно охороняє імунітет людини, дозволяючи справлятися з вірусами і практично виключити ризик простудних захворювань, повідомляє korysniporady.com.ua 

У складі абрикоса міститься велика кількість йоду, калію, магнію та заліза. Ці мінерали мають важливе значення для серцево-судинної і кровоносної систем організму, завдяки чому цей фрукт важливо регулярно їсти тим, хто страждає анемією. 

Ще один очевидний плюс абрикосів - велика кількість клітковини, яка не розчиняється у шлунково-кишковому тракті, а набухає, зберігаючи жорсткість волокон, і чистить його. Завдяки цьому можна вирішити проблему розлади шлунка, а також звільнити свій організм від токсинів і шлаків. 

Що примітно, курага (сушені абрикоси) користі несе не менше - вона зберігає всі корисні властивості цього фрукта, от тільки його калорійність і рівень цукру істотно підвищуються. 

Більшість тернополян вважає, що салат просто харчова трава. Виявляється, нічого подібного - це овочева культура, в яку входить велика кількість видів і сортів салату.

Вони такі різні і відрізняються один від одного не тільки за формою. Листя салату може бути хрустким або м'яким, відносно нейтральним за смаком або гіркуватим і навіть гострим, що нагадує прянощі і перець.

Але незмінним залишається одне - величезна користь і багатий «внутрішній зміст» цього продукту, як повідомляє medfond.com

Але чому саме салат? Чому не капуста, не фрукти? Які корисні властивості ховаються в цих низькокалорійних листках?

Мінерали і вітаміни в листях салату

Здавалося б, ну як в такому маленькому листочку може поміститися так багато всього корисного всього і відразу?! Салат воістину один з найбагатших овочів за вмістом вітамінів, мікро- і макроелементів. 

Все просто: хімічний склад листя салату дозволяє забезпечувати організм максимальною кількістю біологічно активних речовин при мінімумі додаткового баласту.

Так, зелений салат містить велику кількість вітамінів В1 і В9, бета-каротину - попередника вітаміну А, аскорбінової кислоти, вітамінів Е і РР. Цього набору достатньо, щоб справляти корисну дію на багато систем організму і підтримувати його захисні сили.

Чим ще корисні листя салату для організму? Їх мінеральний набір включає в себе залізо, кальцій, магній і калій, властивості яких в організмі різноманітні і дуже важливі.

Калорійність листового салату

Список найбільш низькокалорійних овочевих культур досить широкий і на першому місці серед них знаходиться листовий салат. Енергетична цінність його складає всього 12 ккал на 100 г. Здавалося б, звідки вони в ньому можуть взятися, нехай навіть і в такій мізерно малій кількості.

Всі ми знаємо, що поживна цінність продуктів розраховується виходячи зі змісту білків, вуглеводів і жирів. В аналізованому нами овочі білки з жирами є в дуже малій кількості, зате присутні вуглеводи і різні види цукру. Ось вони і надають салату калорійність.

Корисні властивості листя салату

Завдяки високому вмісту в листках салату вітамінів, мінералів і макроелементів, він входить в десятку корисних продуктів харчування. Його рекомендують якомога частіше вживати в їжу дітям і людям похилого віку. Адже він позитивно впливає на імунну систему, нормалізує діяльність нервової системи, допомагає швидко відновити сили після тривалої хвороби, має легкий снодійний ефект, сприяє переварюванню їжі, розпалює апетит.

Крім всього цього, листя салату вже дуже давно використовується як кровоочисний засіб. Його застосовують для лікування головного болю. Радять з'їдати хоча б кілька зелених листочків під час магнітних бурь метеозалежним людям. І це далеко не всі можливості даного овочу, корисні властивості якого знайшли своє широке застосування в народній і науковій медицині.

Чим корисне листя салату для шлунку

На відміну від багатьох інших овочів листя салату, користь яких не лише в дієтичності, здатні загоювати рани і виразки в шлунку і кишківнику. Тому саме його бажано робити основою овочевих страв при виразковій хворобі або різних колітах.

Хімічний склад салату зеленого багатий пектином, який є одним з головних натуральних ліків для кишківника. А також - серйозною перешкодою на шляху холестерину до кровоносних судин. Так що при ризику розвитку атеросклерозу на корисні властивості салату варто звернути особливо пильну увагу.

Також лист салату сприяє нормалізації багатьох обмінних процесів в організмі завдяки вмісту в його складі комплексу вітамінів В: В1, В2 і В9. Крім того, їх користь у тому, що багато солі легких металів - калію, магнію, кальцію, що входять до складу овоча, - також беруть участь у процесах мінерального обміну в організмі і стабілізують стан багатьох органів.

Варто згадати і про лікувальні властивості салату для шкіри. Він здатний покращувати стан сухої шкіри. Маски з листя салату або настої рекомендують застосовувати для обробки шкіри обличчя, голови і тих ділянок, на яких регулярно відбуваються висипання. Велика кількість вітамінів в салатних листках сприяє нормалізації обмінних процесів у верхніх шарах шкіри і активують роботу шкірних залоз.

Кожному, хто страждає проблемою зайвої ваги, варто знати певні особливості харчування. 

Що можна їсти, щоб швидко схуднути та з користю для фігури

Спочатку давайте поміркуємо, скільком з вас виходить врятуватися від вторинного набору зайвих жирових відкладень після, здавалося б, благополучно проведеного процесу дотримання дієти? Безумовно, в наш час багатьох з вас турбує не стільки лише протікання самої дієти, скільки стійкість отриманого ефекту! Чи вдасться знизити вагу на п’ятнадцять кілограмів за семиденний термін і не набрати десять за наступний триденний період?

На жаль, на це питання дати точну відповідь неможливо. Комусь пощастить, і він збереже свої форми при скинутих п’ятнадцяти кілограмах. Однак крім того, велика частина з нас, рано чи пізно, повернеться до своєї початкової ваги. Як же бути в подібній ситуації?

Ми хочемо пояснити вам, як саме можна знизити вагу без застосування різноманітних дієт, використовуючи всього-на-всього навички збалансованого харчування, повідомляє Maximus.

І полягають дані навички, в першу чергу, в безпомилковому виборі продуктів харчування, які сприяють результативному зниженню ваги.

Які продукти вживати, щоб схуднути

Фрукти.

Серед фруктів абсолютно невелика кількість тих, якими сьогоднішня дієтологія радить не зловживати. Дієта з застосуванням фруктів - це одна з швидкісних і результативних дієт в літній час. Хоча давайте поміркуємо, яким чином зможуть нанести шкоду організму фрукти?

Тут все набагато простіше, не вживайте ті з них, які вміщують у собі непомірну кількість цукру. Цукор, нехай і фруктовий, є зайвою кількістю вуглеводів, які мають таку здатність перевтілюватися в жирові клітини. Тільки от наша з вами мета - це спалювання жирових клітин, а не їх придбання!

На завершення, поділимо фрукти на такі, які зможуть стати перешкодою процесу пониження ваги і такі, які надзвичайно позитивно впливають на позбавлення від надлишкових кілограмів.

Чотири фрукта за добу з переліку тих, що радять для зниження ваги, і за семиденний термін можна скинути до п’яти кілограмів!

Що можна їсти, щоб швидко схуднути: Абрикос, Груша, Черешня, Кавун, Нектарин, Хурма, Апельсини, Персик, Ананас, Мандарини, Гранат, Грейпфрут, Лимони, Кислиця, Слива, Вишня, Журавлина, Ківі, Алича, Фейхоа, Яблука, Лайм, Кокос, Авокадо, Диня, Помело, Айва.

Не вживайте: Маракуйя, Виноград, Банани, Папайя, Гуарана, Інжир (в сушеному або свіжому вигляді), Манго, Фініки.

Слід зазначити, що посеред фруктів, які слабо сприяють схудненню, як правило є тропічні види. Цей факт, знову ж, пов’язаний зі значним вміщенням сахарози в їх плодах.

Порада: Для того щоб бути впевненим, що фрукти в дійсності надають допомогу в схудненні, спробуйте за день вживати не менше чотирьох фруктів, - таку рекомендацію дають фахівці в області дієтології. Через деякий час ви побачите суттєві зміни, як в масі тіла, так і у вашому режимі харчування.

По-перше, кардинально понизиться бажання їсти.

По-друге, ви позбудетеся від п’яти до семи кілограмів за семиденний термін, всього-на-всього вносячи в власний раціон тільки чотири фрукти.

По-третє, ваш організм інстинктивно приступить до відмови від цукру, звичайного цукру, який ви додаєте в каву або чай. Ви відчуєте цей факт, коли чай, в який ви по звичці закине дві ложечки цукру, стане вам нудотним і солодким.

Без всякого сумніву, саме таким чином впливає фруктоза, яка, на відміну від білого цукру, не приносить абсолютно ніякої шкоди для вашого стану організму, а навіть, навпаки, перешкоджає набору зайвих кілограмів.

Що можна їсти, щоб швидко схуднути - їжте овочі та зелень

Дітям, які проживають в Європі, які страждають від ожиріння, фахівці в області дієтології настійно радять вживати по два городніх плода за день, не змінюючи при цьому свого сформованого раціону харчування. Оскільки підсадити маленьку дитину на найсуворішу дієту забороняється, її організм повинен забезпечуватися якомога більшою кількістю різноманітних поживних компонентів від різних продуктів харчування, як високо- так і малокалорійних.

А всього-на-всього два овоча за один день сприяють у прискоренні процесу обміну речовин і енергії, удосконаленню моторики кишечника і, що найголовніше, кардинальним чином змінюють ліпогенез (процес жироутворення) і ліполіз (процес розтрати жирових клітин). Поміркуйте, а чи є сенс, щоб і вам вчинити так само?

Два і більш овоча за день сприяють у зниженні відсотка вуглеводів, які перевтілюються в жирові клітини, з тридцяти п’яти до десяти відсотків! Щоб зміст останньої пропозиції став для вас найбільш зрозумілим, поговоримо докладніше про процес виникнення натільного жиру.

Їжа, яку ми вживаємо, в певній кількості, вміщує в собі вуглеводи. Згідно правил, близько тридцяти п’яти відсотків спожитих з їжею вуглеводів формуються в жирові відкладення і відкладаються на вашому тілі «про запас», на час стресових ситуацій, недостатньо гарного харчування, захворювань тощо. Решта шістдесят п’ять відсотків розтринькуються організмом у формі енергії для його подальшої життєдіяльності. Проте це були цифри, які приведені до стандартних показників.

Отже, овочі та зелень сприяють нам у абсолютно іншому процесі, протилежному ліпогенезу. Вони викликають процес ліполізу, тобто спалюванню жиру. Кращим чином даному процесу сприяють ті овочі, які вміщують у собі антиоксидант, кислоту ретинову, похідну ретинолу, тобто вітаміну групи А.

Овочі, що у величезній кількості містять ретонову кислоту, приводять в норму співвідношення «енергоспоживаючого» і «жирового» відсотків, і тому сприяють у процесі стрімкого схуднення. Ці овочі ми наводимо для вас нижче:

Що можна їсти, щоб швидко схуднути:

Червоні, зелені і жовті овочі (гарбуз, морквина, перець солодкий, броколі, шпинат, цибуля зелена, селера, капуста білокачанна, зелень кропу і петрушки, кольрабі, помідори), сімейство бобових (горох, соя), різні трави (водорості морські, листя бурачника, корінь лопуха, люцерна, хміль, хвощ, фенхель, ламінарія, коров’як, лимонник, кропива, петрушка, овес, перцева м’ята, листя малини, подорожник, конюшина, шавлія, плоди шипшини, листя фіалки, щавель, мучниця).

Рекомендація: перелік овочів, який наведено для вас вище, абсолютно не означає, що ті що залишилися вживати не варто.

Запам’ятайте: кожен з овочів - це скриня, скарбами якої є мінерали, вітаміни, природна вода та інші корисні біологічні компоненти, які не тільки лише сприяють у схудненні, а й збережуть ваш організм в нормальному тонусі.

Всі овочі, в більшості випадків, малокалорійні. Їх споживання вагомо полегшує процес зниження ваги. Спочатку рекомендуємо вам протягом одного дня вживати одну тарілочку якого-небудь салату з городніх плодів. Непогано б обирати овочі з числа тих, які записані в переліку «Що можна їсти, щоб швидко схуднути», проте не забороняється додавати й ті, які розташовуються поза даного переліку.

До того ж ви зможете оцінити особливо результативні дієти з застосуванням овочів, однією з яких є дієта з вживанням броколі, за допомогою якої можна без особливих зусиль знизити масу тіла до десяти кілограмів за семиденний термін. А ще капуста броколі є в нашому чарівному переліку городніх плодів, які сприяють схудненню.

Про ягоди для схуднення

Ліквідувати зайві кілограми із ягодами набагато простіше, ніж, приміром, з фруктами або навіть овочами. Ягоди не вміщують в собі стільки цукру, скільки його у фруктах і ще менше калорійні, ніж овочі. Однак при цьому вони вміщають набагато більше число мікроелементів, як в якісному, так і в кількісному співвідношенні, ніж городні плоди або фрукти.

А це означає, що схуднення за допомогою них - це ще більш швидкісний і здоровий метод скинути зайву вагу. А ще всім відомо, що саме ягоди, особливо лісові, мають найбільший антиоксидантний ефект.

Як їсти м’ясо щоб швидко схуднути

Безперечно, без м’ясних продуктів не можна. Усунувши з власного раціону харчування м’ясо, ви піддаєте ризику залишити без білка свій організм з незвичайним біохімічним складом, який властивий тільки лише білкам тваринного походження. І як кінцевий підсумок - перебій обміну речовин і енергії (раптове збільшення ваги), призупинення процесів витрачання жиру, тобто зниження ваги, пригнічений стан, дисбаланс гормонів.

Візьміть на замітку, не існує м’яса, яке не можна б було вам вживати! Існують заборонені способи його виготовлення, наприклад, підсмажування або фритюр.

Вживайте абсолютно будь-які м’ясні продукти, кожен з них сприяє у приведенні вас до струнких форм і вашій бездоганній вазі, по іншому не було б такого розмаїття результативних дієт на основі білка, суттєвим прикладом яких може бути всім відома «Кремлівська дієта».

Але підходьте з розумом до процедури приготування м’яса. Замість того, щоб смажити, використовуйте духовку, гриль, пароварку, мультиварку чи духовку. Додавати сіль теж слід трохи менше звичної кількості. Частіше використовуйте соєвий соус.

Курячі грудки маринуйте в соєвому соусі на 15 хвилин, а потім запікайте в духовці. Це чистий білок.

Корисна рекомендація: кожен вид м’яса має свою окрему функцію для зниження ваги.

Наприклад, індичку вважають самим дієтичним м’ясом за власним складом, а ось курка - найбільш малокалорійним.

Окрім м’яса птиці, не слід забувати і про червоне м’ясо, наприклад, м’ясо телятини, яловичини або кролятини. Можна зробити виняток, ймовірно, для свинячого м’яса. Це досить жирне м’ясо, ось чому його застосування переважніше лімітувати.

Як правильно їсти зернові, щоб швидко схуднути

Найкорисніші вуглеводи - ось що саме являють собою різноманітні каші зернові. Щоб стрімко і результативно знижувати вагу, вам потрібно замістити хлібобулочні вироби звичайними кашами: гречкою, вівсянкою, рисом. Це три найбільш ефективні в зниженні ваги крупи, що дозволяють позбутися від шести до дев’яти кілограмів за семиденний строк, з урахуванням, що за добу ви зможете вживати всього на всього сто п’ятдесят грамів (~ одну тарілочку) якої-небудь з цих каш.

Готувати каші дозволено як на водичці, так і за допомогою молока. Наперекір загальновідомій думці, каші, проварені на молоці ні краплі не калорійніші, ніж проварені на водичці. Тільки, використовуючи молоко, ви дозволяєте власному організму придбати більшу кількість корисних мікроелементів. Смак краще, користі більше, а шкоди для ваших форм ніякої. Ось чому, головний герой нашої статті - каша з молоком - один з стрімких і здорових методів втратити жирові клітини.

Ми радимо за добу їсти по одній тарілочці гречки, рису або вівсяної крупи на ваш особистий вибір. Ось помітите, ефект не змусить себе чекати тривалий час.

Корисна рекомендація: щоб помітити, наскільки результативним для вас може стати процес схуднення на гречці, рисі або вівсянці, спробуйте якийсь час дотримуватися дієти на кашах, в статті про неї ви також зможете знайти визначення механізмів, які провокують зниження ваги за допомогою вживання гречки, рису і вівсяної крупи.

Спробуйте просто-напросто ввести в свій щоденний раціон тарілку однією з таких каш, переважніше зранку, але гречу можна в обід. Результат буде не довгоочікуваним, а швидким.

Продукти харчування, які сприяють правильному харчуванню та здоровому зниженню ваги, ми згадали. Залишилося підвести підсумки і коротко описати наш план того що можна їсти, щоб швидко втратити вагу.

5 правил для швидкого схуднення

Внесіть у власний раціон чотири фрукти на добу (з переліку рекомендованих, дивіться вище). Це набагато прискорить процедуру схуднення, позбавляє від переїдань, відчуття голоду та знизить вашу схильність до солодких продуктів.

Завжди приділяйте увагу і ягодам, особливо результативним  для зниження ваги вважають їх суміщення з молоком або кисломолочними продуктами (кефіром, сиром, йогуртом). Звертайте увагу на дієти багаті клітковиною для користі організму.

Ніколи не відмовляйтеся від м’яса! Вживайте його у власне задоволення (не переїдайте, звичайно). Але не смажте його. Спробуйте вживати відварене або зроблене в процесі гасіння, слабо посолене м’ясо кролика, птахи або корови.

Для зниження ваги дуже корисне систематичне вживання круп, особливо гречки, круп з вівса і рису. Спробуйте вживати за день мінімум одну тарілку кожної з подібних каш, тоді вже через кілька діб почнуться початкові результати, які дуже часто можуть досягти п’яти кілограмів за триденний термін.

І ще - пийте чисту воду. Рекомендується за 20 хвилин до їжі випити півсклянки води.

Спробуйте хоча б 5-7 днів скористатися нашими порадами. Вже за перші 2-3 дні у вас виникне можливість знизити вагу на три - п’ять кілограмів. Вам не потрібно буде при цьому заміщати звичний раціон харчування, а всього-на-всього ввести в нього деякі зміни згідно з п’ятьма рекомендаціями.

Ось що забороняється вживати. Деталізований та шкідливий перелік:

Хот-доги;

Шаурма;

Кола;

Йогурт (з багатьма добавками);

Еклер;

Кекс;

Торти;

Пиріжки;

Морозиво;

Тістечка;

пельмені;

Супчики (швидкого виготовлення);

Снеки;

Майонез;

Ковбаса;

Сосиски;

Сіль;

Хліб;

Цукор;

Шоколадні цукерки;

«Фанта»;

Бутерброди;

Стейк;

Попкорн;

Джем;

Печиво (виготовлене з борошна білої);

Локшина;

Макарони;

Алкогольні напої;

Мед;

Карамельки;

М’ятні цукерки;

Чатні;

Маринад;

Горішки;

Іриски;

Жуйки;

Кубики бульйонні;

Млинчики;

Пюре;

Чіпси;

Банани;

Кекс;

Солодка газована вода;

Виноград;

Курка - гриль (з магазину);

Сухарики;

Желе;

Бекон;

Крекер;

Жирний сир;

Сироп;

Маргарин;

Кава;

Піца;

Крем шоколадний;

Сметана;

Свинина;

Коктейль;

Сало;

Оселедець;

Какао;

Пепсі;

Зефір;

Булочки;

Масло вершкове;

Олія соняшникова;

Пряники;

Насіння соняшнику;

Вугор (виготовлений в процесі копчення);

Шашлики;

Ошийок (свинячий);

Сирок глазурований;

Біг Мак;

Чізбургер;

Вафлі;

Гамбургер;

Халва;

Пудинг;

Пластівці;

Котлети;

Драже;

М’ясний рулетик;

Рулетик шоколадний;

Ватрушки;

Шинка;

Голубці.

Перелік того, що потрібно вживати, щоб протікав процес схуднення:

Чорна кава, без наявності цукру;

Диня;

Ананас;

Сік грейпфрута;

Авокадо;

Свіжий огірок;

Грейпфрут;

Свіжий томат;

Корнішони;

Лимон;

Риба;

Персик;

Мандарин;

Апельсин;

Черешня;

Смородина;

Цільнозерновий хліб;

Малина;

Мінеральна вода без наявності газу;

Чай (зелений);

Чорниця;

Горобина;

Шипшина, а також відвар з шипшини;

Слива;

Спаржа;

Перець;

Яблучко;

Зелена цибуля;

Гриби (тільки не прожарені);

Кольорова капуста;

Гарбуз;

Кавун;

Висівки;

Лохина;

Кориця;

Курка, філе без жиру і шкірки;

Пісна яловичина;

Лайм;

Оцет яблучний;

Груша;

Папайя;

Суп (охолоджений і маложирний);

Квасоля;

Крес-салат;

Броколі;

Горох;

Суниця;

Шпинат;

Насіннячка льону;

Полуничка;

Артишок;

Оливкова олія;

Ожина;

Вода;

Брусниця;

Журавлина;

Калина;

Ківі;

Петрушка;

Базилік;

Сир до 5% жирності;

Морква;

Селера;

Часник;

Креветки;

Рис;

Гречана каша;

Сироватка;

Сухі фрукти;

Боби;

Вівсяна каша;

Гірчиця;

Ізюм;

Мідії;

Баранина;

Фенхель;

Устриці;

Жовток яєчний;

Агрус;

Сочевиця;

Краби;

Раки;

Кольрабі;

Картопля (виготовлена в мундирі);

Чай червоний;

Кабачки;

Суп (сильно гарячий);

Естрагон;

Листя салату;

Вино (червоне);

Шавлія;

Буряк (червоний);

Імбир.

І худніть на здоров'я!

Настав час тернополянам вдосталь поласувати дарами літа.

Влітку потрібно запасатися вітамінами, щоб організму було легко витримувати похолодання і робочі стреси, які обов'язково прийдуть слідом за порою відпусток.

Однією з найкорисніших літніх ягід є малина, про вражаючі цілющі властивості якої Life. Оглядач розповіла лікар-терапевт, сертифікований дієтолог МОЗ України Тетяна Фіалкова.

Малиновий чай і малинове варення - солодощі, знайомі всім із дитинства. Хто під час застуди не пив ароматний напій із ягід або листя цієї цінної рослини?! І недарма - під час вживання чаю починається активне потовиділення, це сприяє виведенню всього інфекційного бруду, знижується температура і проходить слабкість.

Головним компонентом цієї ягоди є саліцилова кислота. Вона набагато легше засвоюється організмом саме з малини, ніж звичайним синтетичним методом. Кислота є своєрідним жарознижувачем, тому чай із ягід або листя чудово бореться з простудними захворюваннями і грипом.

Малина навіть допомагає при депресії!

Адже в ній у великій кількості міститься сильний антидепресант - мідь, а також комплекс із есенціальних жирних кислот (близько 22%).

Смачна допомога при головному болю!

Склянка свіжої малини легко може замінити таблетку анальгіну або аспірину.

Малина вбиває 90% ракових клітин!

Фахівці з Університету Клемсона провели дослідження на тваринах. Вони давали тваринам витяжки з малини. У результаті більше 90% клітин пухлини кишечника гинули.

У малині багато пектинів - желюючі речовини, які допомагають травленню. Пектини мають здатність поглинати і виводити з організму через кишечник різні шкідливі речовини - жовчні кислоти при порушеному травленні або солі важких металів, які потрапляють ззовні, радіоактивні елементи, "старий" холестерин.

Добре зберігає корисні речовини і заморожена малина. Наразі в харчовій промисловості розроблено метод сублімації сушіння малини: в умовах вакууму, без окислюючого впливу кисню, висушують попередньо заморожені ягоди. Під час такої сушки малина зберігає форму, колір, аромат, смакові якості і лікувальні властивості.

Заморожувати малину можна і в побутових холодильниках. Вона тривалий час зберігається при температурі близько мінус 18°С. Щоб розморозити ягоди, потрібно помістити їх на декілька хвилин у теплу воду.

Тих, хто худне: калорійність ягід невисока: всього 41 калорія на 100 грамів продукту.

Заряд бадьорості на увесь рік - cапфіри за безцінь! Це про чорницю. На тернопільських ринках сезон чорниці - у розпалі.

Коли ягідки на кущі чорниці змінюють зеленуватий весняний відтінок на червонувато-синій, а згодом і на характерний глибокий колір індиго, ми розуміємо, що в Україні літо у розпалі.

Чорниця родом із Північної Америки, а знайшли її європейські поселенці. Кущі чорниці ростуть на рівні з іншими ягодами, такими як: малина, смородина, полуниця, суниця чи порічки. Але на відміну від перерахованих, кущі чорниці, а відповідно і самі ягідки вважаються дикою рослиною, бо полюбляють лісові хащі і затишок, повідомляє jisty.com.ua 

Чорниця знакова для кожної людини, адже це - літня вітамінна бомба, насититись якою потрібно кожному. Чорниця настільки багата антиоксидантами, що здатна боротися з багатьма хворобами, а у дієтологів особливе ставлення до цієї лісової ягідки. Дослідження показують, що чорниця може допомогти запобігти навіть деяким видам раку, знижує рівень холестерину, зменшує ризик інсульту і хвороби Альцгеймера. Одна порція містить майже третину добової норми вітаміну C.

7 цікавих фактів про чорницю

Окрім цього, чорниця дуже смачна і найкорисніша у свіжому вигляді. Дійсно, ягоди чорниці - один із найбільших дарів, які є на нашій землі. Тим паче, що в Україні не обов’язково витрачати гроші, аби придбати дорогоцінних сапфірових ягід. У лісі вони ростуть безкоштовно, і повітрям свіжим подихаєте, і назбираєте безцінних «вітамінних камінців».

Є кілька фактів про чорницю, про які ви точно не здогадувались:

1. Чорниця зміцнює пам’ять. Дослідження, проведені у 2012 році, показали, що принаймні одна порція чорниці на тиждень (100-150 грамів), сповільнює зниження когнітивних функцій у кілька разів. Один з дослідів, який проводили на мишах, виявив, що чорниці захищають мозок від токсичних білків, які з роками там накопичуються.

2. Кущ чорниці - родич рододендрона і азалії.

3. США - найбільший у світі виробник чорниці, там збирають загалом 2560 тонн культурних і диких ягід чорниці на рік.

4. А чи знаєте ви, що ранні американські колоністи винайшли сіру фарбу шляхом кип’ятіння чорниці в молоці.

5. Чорниця - чудові ліки від старості. Як ми знаємо, антиоксиданти - речовини антистаріння. Чорниця багата антиоксидантами, які уповільнюють старіння шкіри. Саме тому чорницю використовують компанії, які виготовляють косметичну продукцію.

6. Чорниця містить такі мінерали як калій, марганець, мідь, залізо і цинк, які допомагають контролювати кров’яний тиск. Мідь та залізо необхідні для формування червоних кров’яних клітин.

7. Чорниця - офіційна ягода Нової Шотландії, а у Північній Америці росте, збирається і заготовляється майже 90% усієї чорниці у світі.

На тернопільських ринках запахло персиками.

Ці соковиті і солодкі фрукти допоможуть не тільки зарядитися вітамінами, позбутися проблем із травленням, зміцнити імунітет, але і швидко схуднути.

10 причин полюбити персики

У чому користь персиків

1. У персиках міститься цілий комплекс вітамінів, органічних кислот, мінеральних і пектинових речовин, які благотворно впливають на всі системи організму. Наприклад, в одному персику - три чверті добової дози вітаміну С і всього 35 калорій.

2. Персики сприяють оздоровленню кишечника і допомагають усунути проблеми з «капризним» жовчним міхуром. Органічні кислоти і ефірна олія, які містяться в персиках, стимулюють шлункову секрецію і сприяють поліпшенню травлення.

3. Завдяки високому вмісту солей калію і заліза, персики незамінні при  анемії (сприяють кровотворенню) і серцево-судинних захворюваннях. Також ці соковиті фрукти допомагають нормалізувати обмін речовин.

4. Персики сприяють поліпшенню пам'яті і роботи мозку. Все завдяки високому вмісту фосфору і калію. Також персики допомагають легше пережити стрес,  відновити сили після нервової напруги, приборкати емоції і заспокоїтися.

5. Завдяки вмісту каротину і вітаміну А персики допомагають захистити організм від ракових клітин і утворення «підозрілих» родимок.

6. Регулярне вживання персиків покращує зір.

7. Персики сприяють зміцненню імунітету і служать відмінною профілактикою від простудних захворювань. Крім того, персики дуже корисні дітям, тому що стимулюють ріст.

8. Якщо вагітні жінки вживатимуть по 2-3 персики в день, це може позбавити токсикозу і нудоти.

9. Персики захищають від зморшок, сприяють поліпшенню живлення шкіри і збереженню вологи в її клітинах. А також покращують колір обличчя і допомагають зробити шкіру красивою і оксамитовою. Для цього потрібно включати персики в свій раціон якомога частіше. Ідеальний варіант з'їдати по 1-3 персики щодня.

Крім того, маска з м'якоті персиків допомагає зняти біль і почервоніння при сонячних опіках, що особливо актуально в розпал пляжного сезону.

10. І найголовніше! Персики допомагають схуднути, швидко і легко, без голодних дієт. Що особливо приємно для любителів солодкого - природний цукор, який міститься в цих фруктах, абсолютно безпечний для талії, повідомляє organic.ua 

Персикова дієта: схудни і очисть організм від шлаків

Суть персикової дієти. У раціоні - тільки свіжі персики. Допускаються страви зі свіжих персиків - фреші, смузи або пюре.

Кількість з'їїдених персиків в день не повинна перевищувати 1,5-2 кг, які слід розділити на 5-7 прийомів.

Що пити? Тра'яний чай - для схуднення краще ромашковий, воду без газу, несолодкий компот з персиків. Для завзятих кавоманів допускається 1-2 чашки несолодкої натуральної кави в першій половині дня.

На такому очищаючому раціоні можна посидіти 2-4 дні. Потім перейти на більш щадну дієту, розбавивши раціон іншими фруктами, овочами, додавши кисломолочні продукти, пісне м'ясо, рибу, птицю.

Літо у розпалі. Сидячи теплим вечором на лавочці,  тернополяни часто нарікають на наших літаючих «сусідів» - комарів. Ще більше крилаті комахи докучають вночі.

Як захиститись від набридливих комарів та інших комах на дачі чи вдома на терасі?

Для цього можна використати особливості рослин. 

Kvitkainfo.com пропонує посадити біля зони патіо, терас, або інших зон відпочинку рослини, які мають сильний запах і здатні відлякувати комарів та інших комах.

Рослини, які відлякуюють комарів

Найвідомішою з таких рослин є м’ята. Сама по собі м'ята не пахне, але якщо її  зім'яти, одразу ж виділяється сильний запах, якого бояться комарі.Тому, щоб захиститися від комарів за допомогою м'яти, краще потерти відкриті ділянки тіла її листочками. Також свіжа м'ята може захистити будинок від мурах, а пучки сухої м'яти виганяють мишей.

Лаванда - рослини які відлякують комарів

Лаванда це всім відомий захист проти молі. Цей запах….. Лаванда також відлякує і комарів. Так що суцвіття рослини можна сушити і класти в шафу. А щоб захиститися від комарів її листочки потрібно потерти на оголених ділянках тіла . Крім цього, лаванда красиво цвіте, а її аромат заспокоює, підвищує настрій і сприяє хорошому сну.

Чорнобривці - рослини які відлякують комарів

Яскраві та непримхливі квіти чорнобривці люблять багато квітникарів. У цієї квітки є ще одну корисна властивість - вона захищає від комарів. Сама рослина яка росте на подвір’ї не відлякує комарів, але якщо зірвати квітки і потерти їх на тілі, цей різкий запах комарам точно не сподобається.

Поставте горщик з базиліком на обідній стіл в патіо або альтанці, і комарі не будуть вам докучати під час обіду або вечері. Базилік – з своїм сильним запахом чудово відлякує комарів, а також є чудова приправа до багатьох страв. До речі, ця рослина також допомагає зняти свербіж після комариних укусів. Досить просто розтерти пару листочків в руках і прикласти до місця укусу. Ефірна олія яка виділяється із зелені зніме набряк і свербіж.

Розмарин - ще одна пряність, запах якої не переносять комарі. Щоб аромат його був сильнішим, не обов'язково розтирати листя, досить поворушити рослину. В саду це робить вітер, а якщо ви вирощуєте розмарин в горщику, досить просто трохи потрясти його. Як і у випадку з базиліком, розмарин здатний знімати свербіж після укусу комарів. Розітріть пару листочків і прикладіть їх до почервоніння на шкірі.

Щоб чебрець відлякував комарів, він повинен рости і цвісти на сонячних місцях. Це важливо, адже, чим сильніше світить сонце тим більш інтенсивний запах виділяю рослина, тим ефективніше він захистить вас від комарів.

Пеларгонія (герань) квітуча рослина, яка росте на кожному подвір'ї, і є відмінним захистом від комарів. Розітріть листочки на оголене тіло і комарі вам нестрашні.

Насолоджуйтесь літом! І нехай жодні комарі вас не турбують.