4ebed7efffc0e4484ba2a62c9aa5f0c1.jpg
49cc71f707a57070b6e1ec9be66577e7.jpg
Здоров'я
Здоров'я

Здоров'я (131)

Картопляний сік має лікувальну дію. Особливо корисно його вживати при проблемах шлунково-кишкового тракту й серцевих хворобах. А ще цей напій може допомогти уникнути загострення хронічних недуг.

 

Цей смачний та корисний овоч може допомогти вам позбутися екземи, виразки та багатьох інших недуг. Якщо у вас проблеми з травленням, хвороби печінки чи селезінки, спробуйте рецепти народної медицини, у складі яких  є капуста, інформує "Свобода". 

 

Варто людині вилікуватися, як вона перестає мати потребу в медичних препаратах. Тому існує ціла система реклами і пропаганди, мета якої переконати людей купувати препарати, чия ефективність як мінімум викликає питання.

Крім того, величезну роль відіграє так званий ефект плацебо: якщо людина вірить, що ліки йому допоможуть, у багатьох випадках воно дійсно допомагає, повідомляє Корупція.Інфо

 

Тернопільщина отримала вакцину БЦЖ. У вересні в область надійшло вже 72 тисячі доз, повідомляють в управлінні охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації.

Вміст невідомої речовини в копаному колодязі виявила господиня садиби, розташованої у селі Максимівка Збаразького району. Повідомлення про це до рятувальників надійшло вранці 16 вересня. 

Печінка такий же важливий орган, як мозок або серце. Її можна назвати особливим органом, головною лабораторією, на якому зав’язаний весь обмін речовин, що забезпечує нам життя, повідомляє “Ортодокс”.

 

Осінь — пора жнив. А серед великого розмаїття городніх культур — квасоля.  Власне, якщо про користь квасолі знають всі (а вона містить багато білку, який за харчовою цінністю прирівнюється до білку м’яса, рослинні жири, високий вміст мінеральних речовин: кальцію, магнію, фосфору, калію, мікроелементів – цинку, сірки, міді,  а також вітамінів групи В, а також А, С і РР), то  лушпиння зазвичай викидають.

Спека, харчування «на ходу», неправильне приготування, а то й зберігання готових страв, грубе порушення правил перевезення… Все це та ще багато іншого зумовлює ризик харчових отруєнь. Згідно статистики, влітку та восени їхня кількість збільшується у декілька разів. Тож, аби уникнути проблем з травленням, пропонуємо до уваги низку загальноприйнятих порад медичних фахівців.

 

Стресові ситуації, проблеми в особистому житті, конфлікти з близькими, поневіряння на чужині, несподівана втрата роботи… Доля нерідко підкидає різні випробування. Однак далеко не всім вистачає сил вистояти й гідно прийняти кожен її удар. Через різного роду переживання у людей виникають неврози, депресії, а то й психічні розлади і навіть спроби вкоротити собі віку.

В чому причини і як цьому протистояти, розповідають фахівці Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні.

 

Упродовж доби лікарі боролися за життя дитини і майже дві доби - за життя дідуся, але врятувати їх не вдалося.

За клінічними ознаками виглядає, що вони отруїлися блідою поганкою. Але остаточний діагноз буде встановлено після завершення судово-медичної експертизи. Про це пише ukrainians.today 

І дідусь, і внук, якому було лише рік і чотири місяці, мешкали в одному з районів Львівщини. Чоловік назбирав у лісі сироїжок, приготував із них страву, яку їв сам. Хтось (чи то дідусь, чи хтось із батьків) нагодував цими грибами дитину. Батьки хлопчика грибів не їли. Серед сироїжок, найімовірніше, причаїлася бліда поганка, яку дідусь не розгледів і токсини якої для людини, тим паче для дитини, є смертельними.

Як розповіла завідувач відділення анестезіології, інтенсивної терапії та реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Щуровська, до лікарні дитину привезли на третій день після отруєння. Медики робили все від них залежне, аби врятувати маленького пацієнта, добу боролися за його життя, але пізно ввечері у п’ятницю дитина померла.

За словами завідувача реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Ірини Шабанової, де рятували дідуся, в суботу вранці не стало і його. Чоловікові не було ще й 60 років.

Чи вдалося б урятувати пацієнтів, якби їх доправили до лікарні раніше? Важко сказати. Як правило, 90% пацієнтів, особливо дітей, що отруїлися блідою поганкою , помирають. Усе залежить від того, яка кількість токсинів потрапила в організм, тобто, скільки отруйних грибів людина чи дитина з їла.

Ірина Щуровська пригадала випадок, коли багато років тому в їхнє відділення привезли дитинку, яка лише трішки скуштувала юшки, приготованої з грибів, серед яких загубилася бліда поганка. Але врятувати дитину також не вдалося.

Аби наші діти не помирали від отруєнь грибами, медики радять до 7- 8 років не давати дітям не те що їсти, а навіть пробувати жодних грибів: ні дикоростучих їстівних, ні парникових (шампіньйони, гливи).

“Гриби - це важка їжа, в них достатньо білків, які потребують спеціальних ферментів для перетравлювання, яких у дітей немає, - каже Ірина Щуровська.

- Вважається, що ферментна система у дітей дозріває в 12 років. Тоді їм можна дозволити попробувати лише парникові гриби, і то не дуже часто”.